Investiții de #Bunsimţ pentru sănătate: O Nouă Viziune pentru Sectorul 1 – Ramona Ioana Bruynseels, candidat primăria sector 1

Situația actuală a infrastructurii medicale din Sectorul 1

Sectorul 1 se confruntă cu o serie de provocări majore în ceea ce privește infrastructura medicală. Clădirile vechi și degradate, riscul crescut de infecții nosocomiale, supraaglomerarea spitalelor și lipsa spațiilor pentru extindere sunt doar câteva dintre problemele cu care se luptă sistemul sanitar actual.

Probleme identificate:

  • Clădiri vechi și degradate: Multe unități medicale sunt într-o stare avansată de deteriorare, necesitând renovări urgente pentru a asigura condiții adecvate de tratament.
  • Infecții nosocomiale: Infrastructura învechită contribuie la un risc crescut de infecții, ceea ce poate complica tratamentul pacienților.
  • Supraaglomerare: Pacienții se confruntă cu timpi lungi de așteptare și condiții de îngrijire suboptime datorită numărului insuficient de facilități.
  • Lipsa de spațiu: Restricțiile spațiale împiedică construirea de noi unități medicale, iar lipsa parcărilor adaugă o presiune suplimentară asupra accesibilității.

Soluții pentru revitalizarea sănătății în Sectorul 1

Construcția primului spital nou din Sectorul 1

Ne angajăm să construim primul spital nou în Sectorul 1, un spital modern, echipat la standarde europene, care să servească nevoile tuturor locuitorilor. Această inițiativă ambițioasă va aborda direct problema infrastructurii învechite și a capacității insuficiente.

Modernizarea spitalelor existente

Vom demara un amplu proces de renovare și extindere a spitalelor actuale, dotându-le cu echipamente de ultimă generație pentru a îmbunătăți calitatea actului medical.

Implementarea centrelor de sănătate comunitare

Vom înființa centre de sănătate în cartierele Sectorului 1, facilitând accesul locuitorilor la servicii medicale esențiale, precum consultații de specialitate și servicii de prevenție.

Inițiative de prevenție

Introducem controale de screening anuale gratuite pentru a detecta și trata la timp problemele de sănătate, reducând astfel incidența afecțiunilor grave.

Promovarea unui stil de viață sănătos

Organizăm programe sportive și oferim consiliere nutrițională pentru a încuraja obiceiuri sănătoase de viață, esențiale pentru prevenirea bolilor cronice.

Suport pentru sănătatea mintală

Creăm programe de sprijin și consiliere pentru sănătatea mintală, asigurând accesul la terapii și suport psihologic pentru toți cetățenii Sectorului 1.

Prin aceste măsuri, Ramona Ioana Bruynseels își propune să transforme radical sistemul de sănătate din Sectorul 1, punând bazele unui mediu mai sănătos și mai sigur pentru toți locuitorii. Investițiile inteligente și viziunea inovatoare vor garanta că Sectorul 1 devine un model de urmat în domeniul sănătății publice.

Citeste si